Deelnemersinformatie

Op vrijdagavond 16 september 2022 is het zover, dan gaat de 1ste editie van de Wildlands Run Emmen plaatsvinden. Hardlopen op een hele unieke plek, in Wildlands Adventure Zoo Emmen, en JIJ bent erbij!

Voordat het zover is delen we graag onderstaande informatie die voor jou als deelnemer belangrijk is. Lees het goed door zodat je geen details mist.

Jouw startnummer
Bij jouw inschrijving heb jij ervoor gekozen of jij jouw startnummer komt ophalen of dat jij deze laat opsturen. De startnummers zijn intussen verstuurd en zeer waarschijnlijk al bij jou op de mat gevallen.

Als jij gekozen hebt om jouw startnummer op te halen dat kan dat alleen op donderdagavond 15 september tussen 18.00 - 20.00 uur bij de Expeditie (shop van Wildlands Adventure Zoo Emmen). Ophalen op een ander moment is niet mogelijk.
Het is erg belangrijk dat jij de mail meeneemt die jij op vrijdag 9 september van ons ontvangt. Daarin staat namelijk jouw unieke startnummer vermeld. 

Shirt

Als jij bij jouw inschrijving een shirt hebt besteld dan kan jij deze ophalen op donderdagavond 15 september tussen 18.00 en 20.00 uur en op vrijdag 16 september de hele dag tot 's avonds 22.00 uur, bij de Expeditie.
Let op! Wanneer jij jouw bestelde shirt niet op de aangegeven momenten komt ophalen, vervalt jouw recht op het shirt. 

Er is een beperkte voorraad extra shirts besteld voor losse verkoop, maar op = op. 

Kleding
Op het Raadhuisplein kun je bij onze marktkraam eventueel kleding achterlaten en nadat jij bent gefinisht, weer ophalen. Belangrijk is dat hetgeen jij achterlaat in een afgesloten tas zit, voorzien van het bagagelabel die je aan jouw startnummer vindt. 

Start- en finishlocatie
Voor de ingang van Wildlands Adventure Zoo Emmen, op het Raadhuisplein, verzamelen alle deelnemers zich. De start en finish is op het entreeplein in Wildlands Adventure Zoo Emmen. 

Starttijden

- Kids Run (+/- 500 en +/- 1.000 mtr); om 18.00 uur

- Afstanden Wildlands Run (+/- 5 en +/- 7,5 km) tussen 18.30 en 19.25 uur

- Business Run (+/- 5 km); om 19.30 uur

Kids Run
Deelnemers aan de Kids Run starten om 18.00 uur. Zorg dat uw kind(eren) om uiterlijk 17.55 uur in het startvak staat. Kinderen rennen, afhankelijk van hun leeftijd, 1 (500 meter) of 2 (1.000 meter) rondjes rondom de olifantenvallei. Voor de veiligheid starten de 'oudere' kinderen (6 t/m 10 jaar) vooraan in het startvak en de kinderen van 4 en 5 jaar achteraan in het startvak.
Over de finish gekomen ontvangt uw kind een unieke 'medaille' in de vorm van de Wildlands hangaap en een heerlijk verfrissend finishdrankje. 

Op onze website vind je overigens ook antwoord op veelgestelde vragen over deze run. 

Wildlands Run 5 en 7,5 kilometer
Deelnemers aan deze run starten tussen 18.30 en 19.25 uur. Gedurende dit tijdspad vinden er diverse startwaves plaats van kleine groepen deelnemers. De eerste startwave is om 18.30 uur en de laatste startwave is om 19.25 uur. Het vullen van de startvakken gebeurt op volgorde van aankomst van deelnemers. Deelnemers aan de 5 en de 7,5 kilometer starten samen. 

-> 5 kilometer 
Wanneer je hebt gekozen om (ongeveer) 5 kilometer te rennen, dan loop je 2 rondjes van ongeveer 2,7 kilometer. In totaal loop jij twee keer onder de finishboog door. Wanneer je voor de tweede keer onder de finishboog door rent, ben je gefinisht en ontvang jij jouw welverdiende medaille en heerlijk verfrissend finishdrankje!

-> 7,5 kilometer
Wanneer je hebt gekozen om (ongeveer) 7,5 kilometer te rennen, dan loop je 3 rondjes van ongeveer 2,7 kilometer. In totaal loop jij drie keer onder de finishboog door. Wanneer je voor de derde keer onder de finishboog door rent, ben je gefinisht en ontvang jij jouw welverdiende medaille en heerlijk verfrissend finishdrankje!

Op onze website vind je overigens ook antwoord op veelgestelde vragen over deze run. 

-> Business Run
Teams die deelnemen aan de Business Run rennen (ongeveer) 5 kilometer, 2 rondjes van ongeveer 2,7 kilometer. In totaal lopen jullie twee keer onder de finishboog door. Wanneer jullie voor de tweede keer onder de finishboog door rennen, zijn jullie gefinisht en ontvangen jullie een welverdiende medaille en heerlijk verfrissend finishdrankje!
Vervolgens zijn jullie ook nog van harte uitgenodigd voor een extra drankje op het dakterras bij Zaal 3 van het Atlas Theater. 

Op onze website vind je overigens ook antwoord op veelgestelde vragen over deze run. 

Waterpost
Deelnemers aan de 5 en 7,5 kilometer mogen na elk rondje een bekertje water pakken. 

Toeschouwers
Wildlands Adventure Zoo is tijdens de Wildlands Run Emmen gratis toegankelijk voor publiek. Neem dus gerust mensen mee; hoe meer zielen hoe meer vreugd!
Publiek is van harte welkom op het centrale plein voorbij de ingang én bij het Poolstation, bij de ijsberen. Volg de aanwijzingen van onze vrijwilligers en/of de medewerkers van Wildlands Adventure Zoo. 

's Avonds zal ook de Expeditie (shop) en horeca geopend zijn.


Tot ziens aan de start op vrijdagavond 16 september!

Succes met de laatste voorbereidingen en alvast heel veel plezier gewenst tijdens de 1ste editie van de Wildlands Run Emmen!